Villa Tellier

Wanneer kunstenaar en architect samen een artistieke challenge aangaan, ontstaat er ruimte voor wilde dromen, over kunst/woonvormen en concepten. Vanuit die dromen stromen creatieve plannen. Losse puzzelstukjes vloeien passen plots in elkaar met als eindresultaat: The Chair House. Is The Chair House een uitvergrote stoel op zijn kop of staat de wereld op zijn kop?

The Chair House is het nieuwe huisproject van Wim Tellier. De architect van deze kunstzinnige woning is Nicolas Vanderhaeghen van ABN architectenbureau. The Chair House is het resultaat van nachtenlange brainstormsessies tussen pot en pint. Van schetsen en overschetsen. Van blijven doorbomen. Van een traditioneel bouwproces, naar een finaal blow up ontwerp. Om deze complexe woonvorm te converteren naar een technische en economisch haalbare oplossing gebruikte Nicolas cross laminated timber. Het bouwen zelf ging door de CLT bouwmethode, bijna sneller dan het licht.

The Chairhouse staat voor evenwicht, éénvoud, creativiteit en innovativiteit. Het huis kent pure vormen en fenomenale zichten die een afdruk kunnen zijn van de prachtige fish eye fotos van Wim.

De globetrotterswoning ligt in lijn met past compleet in het denkbeeld van Wim. Kunst is speels. Die speelsheid vertaalden kunstenaar en architect door een stoel te vergroten, om te draaien en te laten balanceren op de rugleuning.

Andere speelse accenten vinden we terug in het gelijkvloers van The Chair House, die getransformeerd kan worden tot een prachtige expositieruimte met veel natuurlijk licht. Nicolas hield rekening in het ontwerp met een flexibele voorgevel. Afhankelijk van nieuwe projecten wrapt Wim de voorgevel met nieuwe kunstfotos. Speels zijn ook de kinderkamers: driehoeken, met een weids panorama en op de dakhelling krijgen de kinderen als extraatje een klimmuur.

Met The Chair House staat de wereld niet op zijn kop. Het huis vertaalt de symbiose tussen kunst en architectuur. De schitterende samenwerking met Bouwprojecten Thys en de Heer Carl Mintjens was de kers op de taart bij dit kunst–en architectuurproject. Een uitdagend en duurzaam kunstproject met geweldige partners die blijven geloven in een hoopvolle toekomst net zoals Wim Tellier!

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •